Scubba feat. Ivette Moraes / The Sweetest Taboo

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής το οποίο ονομάζεται "Μουσική Ασανσέρ". Μπορείς να την πείς και "Μουσική Shopping Mall" ή ακόμα και "Μουσική Boho Καφέ".
Πρόκειται για ένα είδος μουσικής που δε σου προκαλεί καμμία αίσθηση προσοχής, απλά σε συνοδεύει στα λίγα λεπτά που πας κάπου, υποτείθεται/θεωρητικά σε ηρεμεί, γιατί κάποιοι δε τη παλεύουν μέσα στα ασανσέρ/shopping mall/boho καφέ (όλοι έχουμε τα θέματα μας). Συνεπώς, πρόκειται είτε για παντελώς άγνωστα τραγούδια ή ακόμα και για απίστευτα ξεπλυμένες διασκευές γνωστών τραγουδιών που όλοι τα ξέρουμε.

Γιατί τα λέω αυτά. Πρόσφατα κατέβασα έναν φάκελο μουσικής από SOULSEEK (απαραίτητο εργαλείο για μουσική, αυτοί που ξέρουν, ξέρουν) από ένα παλικάρι τέλος πάντων ο οποίος είχε στο φάκελο το όνομα:

 // V A - Covers Smooth Lounge Jazzy Bossa Chillout //

Μόνο απ΄τον τίτλο καταλαβαίνετε τι μπορεί να 'χει μέσα. Για να έχετε μια εικόνα ακούστε εδώ το Original και εδώ τη Διασκευή. Καταλάβατε. (Outkast - Hey Ya! / εξοργιστικό)

Όμως, μέσα στο χαμό, στο χάος, στο κάψιμο εγκεφάλου και αυτιών ξεχώρησα αυτή την διασκευή. Πραγματικά ωραία, ικανή να σε κάνει λίγο να σιγοτραγουδήσεις ή έστω σκεφτείς μια κατάσταση κάπου-κάπως και να ονειρευτείς. Ελπίζω να σας αρέσει όπως και μένα. Εννοείται δε συζητάμε ότι των Sade είναι ύμνος (άλλη φάση, άλλη εποχή).

p.s. ο φάκελος είχε μέσα 637 τραγούδια. Κράτησα 1. Αυτό.
(Για να δείτε τι τραβάμε και μεις οι μουσικόβιοι)

Τέλος για όσους ενδιαφέρονται παραπάνω, υπάρχει και σύλλογος για τη κατάργηση της "Μουσικής Ασανσέρ".
Εδώ το factsheet. Όχι που δε θα υπήρχε.

Back by Dope Demand

Pet Shop Boys / A New Bohemia

Ralph Weeks & The Means of Production \ Nobody Loves Me (Like You Do)

Broadcast / Long Was The Year