Broadcast / Long Was The Year

Η πολύ φίλη μου κουτσή Μαρία και ένας φίλος της, ο Γκαβοθόδωρας, γράψανε σήμερα για την Blue Monday, τη μελαγχολική Δευτέρα, πρώτη Δευτέρα του χρόνου όπου έχουν τελειώσει οι γιορτές, τα πανηγύρια και θεωρητικά ο καθείς μας (εκτός από τους πελούσιους) επιστρέφει στο πάγκο του. Οκ, θα γράψω και 'γω, ταυτίζομαι. 

Αφορμή έψαχνα βέβαια να ανεβάσω τίποτα επειδή δε θέλω να εγκαταλείψω το άθλημα. Δε θα πω ότι μελαγχόλησα σήμερα (αν και με τραβήξανε απότομα από τις μπύρες μου* και αυτό πάντα μου αφήνει μια πικρία), μελαγχόλησα όμως χθες, προχθές, παραπροχθές. Την πέρασα τη φρίκη μου τις δύο πρώτες εβδομάδες του έτους, όπου για κάποιο αδιανόητο λόγο πίστευα ότι μαγικά θ' αλλάξουν όλα στη δουλειά και δε θα χω τα ίδια χαζά από τους ίδιους χαζούς. Χαζαμάρα; προσμονή; ευσεβής πόθος; αχαλίνωτη φαντασία; Τι περίμενες..; Φυσικά και πάντα και παντού και εις τον αιώνα τον άπαντα θα επικρατούν οι χαζοί, τα έχουμε πει τα έχουμε ξαναγράψει. Έσκυψα λοιπόν ταπεινά το κεφάλι στον εαυτό μου και είπα ένα τεράστιο ας είναι, συνέχισε τη μοναχική, κουραστική και ατέρμονη διαδρομή προς τη σύνταξη. Θα έρθει άσπρη μέρα και για μας, και το εφάπαξ/αποζημίωση/εθελουσία/λαχείο.

Και επειδή τελικά προβλέπονται για ακόμα μια φορά άπειρες μαύρες μέρες και ένα long year, όπως και πέρυσι (που κι' αν δεν ήταν long year), ξεκινάω χαλαρά (όπως ανέφερα και εδώ στα new years resolution του blog), να ανεβάζω ωραία και τίμια μουσική, που ελπίζω να αγγίξουν κάποιους εκεί έξω, και να σπάσουν λίγο τη μελαγχολία της καθημερινότητας. Να στύβεται λίγο το μυαλό από πράγματα που έχουν έστω κάποια ουσία και μπορεί ν' αφήσουν και τίποτα.

Ένα αγαπημένο τραγούδι από τους αγαπημένους μου Broadcast, που τους μελετάω καιρό τώρα και που κι αυτοί κι' αν μελαγχόλησαν όταν πέθανε η φοβερή lead singer τους, Trish Keenan, ένα εξαιρετικό μουσικό πλάσμα. Αγαπημένο συγκρότημα από τα παλιά, λίγο indie, λίγο electronica, λίγο εξπεριμεντάλ, λίγο ιδιαίτεροι.

Για να μη το παραμελαγχολήσουμε αλλά και να τελειώσει το ακατάσχετο, εδώ να αναφέρω ότι το τραγούδι είναι live εκτέλεση που παίχτηκε κάπου το 2000 στο Παρίσι και ηχογραφήθηκε σε μία βραδιά ραδιοφώνου. Μετά από ψαχτήρι, ανακάλυψα και αυτές εδώ τις ηχογραφήσεις του σταθμού και γενικά θέλει ψάξιμο καλό, φαίνεται πολύ promising η φάση. Αυτή η ηχογράφηση είναι απλά διαμάντι και αξίζει κάθε άκουσμα. Αν είστε fan των Broadcast και δεν έχετε ακούσει ακόμα το live, εγκληματείτε. 

Εδώ μπορείτε να κατεβάσετε όλο το άλμπουμ, από ένα σούπερ ψαγμένο blog το aquarium drunkard με σούπερ ψαγμένες μουσικές. Και 'γω από εδώ το τσίμπησα, πριν από 6 χρονάκια. 

* Καλά καθόμασταν, που πάτε μωρέ; γυρίστε πίσω.

Back by Dope Demand

Pet Shop Boys / A New Bohemia

Ralph Weeks & The Means of Production \ Nobody Loves Me (Like You Do)