Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2024

Interpol / Untitled

Δεν είμαι στα down μου, σίγουρα δε με λες και στα up μου, σίγουρα προβληματισμένος αρκετά, αλλά σίγουρα υπήρξα και χειρότερα. 

Κάποια φθινοπωρινά resolutions έχω στο μυαλό μου για το Q4* χωρίς όμως να είναι τίποτα απόλυτο. Γενικά όπως φαντάζομαι μπορεί να λέει και το ζώδιο μου (can’t bother), εσείς οι Ιχθύες περνάτε μια περίοδο αβεβαιότητας, αναβλητικότητας και δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε σε αυτά που έχουν σημασία. Μετά θα περάσει ένας πλανήτης από πάνω μου και όλα θα διορθωθούν μαγικά, μέχρι που θα φύγει και αυτός και θα περάσει ένας άλλος όπου θα επιτείνει τις τάσεις φυγής και μοναχικότητας, και μετά θα φύγει αυτός και θα περάσει ένας άλλος που θα «είστε η ψυχή της παρέας» και ούτω καθ’ εξής. 

Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Anyway, κάτι γενικά δε μου αρέσει στον εαυτό μου αυτό το διάστημα και θα το βρω εγώ είμαι μανούλα σ’ αυτά, αλλά θέλει λίγο ενδοσκόπηση. I might (definitely) get και professional help γιατί για κάτι τέτοια είναι οι professionals.

Μικρή, άσχετη, γρήγορη ανάρτηση, για να μου αφιερώσω (γιατί με παραμέλησα) ένα προσωπικό ολόδικο μου τραγούδι που άκουσα σε μια προσωπική ολόδικη μου στιγμή, μόνος μου, πάνω στο καράβι από Νεάπολη (της Πελοποννήσου) για Ελαφόνησο (της Πελοποννήσου) πριν από 20 χρόνια στο αθάνατο mp3 CD player μου, στις πρώτες solo μου διακοπές ever οι οποίες και τελικά καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό το γενικό μου attitude στις διακοπές (μη μου τους κύκλους τάρατε/περνώ και μόνη μου καλά). Το έβαλα θυμάμαι στ’ ακουστικά και με το που έσκασαν στο 0:40 τα drums με το τσαλίμι στα πιατίνια, έσκασε και ένα breeze/κυματισμός στο πρόσωπό μου. Και αυτό ήταν defining εσωτερικά.

Surprise, sometimes, will come around, λένε εδώ οι φίλοι μου από την NYC πριν από πολλά πολλά χρόνια. Ακόμα αυτό περιμένουμε· την έκπληξη, sometimes.

Πρώτο τραγούδι, του πρώτου album ever, μιας πολύ αγαπημένης μπάντας εκείνης της εποχής. Σταμάτησα να τους ακούω στο τρίτο album τους, έβγαλαν κι’ άλλα δε ξέρω αν αξίζουν ακούσματα, πάντως για μένα αυτή η απλή και σύντομη μελωδία τους ήταν αρκετή για να με φτιάξουν μια και καλή. Εξαιρετικό και το πρώτο, και το δεύτερο και το τρίτο.

Ξέρω, είναι κουραστικό τα μισά Ελληνικά και μισά Αγγλικά, αλλά επειδή το τελευταίο διάστημα μου σκάνε Έλληνες WASO** στη Τράπεζα, έχω εμφανώς επηρεαστεί. Άντε στα countries σας (of περμανέντε ρεσιντέντε) γιατί έχετε αρχίσει και μου τη σπάτε. Take your money and shove it όπου θέτε.

* από το ’25 θα κόψω τα quarters και θα πιάσω τα milestones, μου φαίνονται πιο διαχειρίσιμα, έτσι μου είπαν αυτές τις μέρες στη δουλειά (ευχαριστώ κορίτσια), αν και αυτό εξαρτάται από τις γενικές αισθηματικοκοινωνικοοικονομικές συνθήκες, όπως ανέλυσα με καλούς φίλους στο βουνό πριν κάνα μήνα (ευχαριστώ φίλοι), σιγοτραγουδώντας Μαίρη Μαράντη το θεϊκό Θα πάρω φόρα. Έχει κι' αυτό τη σημασία του.

** White Anglo Saxon Orthodoxs (δικό μου, το πατεντάρω)

Takehiro Honda & His Orchestra / What's Going On

Πειράζει να γράψω μία έτσι στα πεταχτά; Για το γνωστό λόγο δηλαδή μη τα ξαναλέμε.

Η φάση είναι περίεργη, τα κείμενα μάλλον δε βγαίνουν η μάλλον δε μπορώ να αποδώσω με ακρίβεια τα εσωτερικά μου τώρα. Ξέρουν αυτοί που έχουν επικοινωνήσει προσπαθήσει να επικοινωνήσουν μαζί μου το τελευταίο διάστημα ότι δε βγάζει νόημα, πολύ γκρίνια για το τίποτα. 

Η αλήθεια είναι ότι είμαι έξω από τα νερά μου τώρα, και αναμένεται η επιστροφή (στα νερά μου) σε καμμιά βδομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα στρώσω λίγο τα μυαλά μου με την επερχόμενη ρουτίνα.

Anyways, βαριέμαι αρκετά, βγαίνω έξω για να βγαίνω, πίνω μπύρες για να πίνω, πάω για πεζοπορίες για να πάω, γιατί είναι ακόμα μέσα Αυγούστου και υπάρχουν συνάνθρωποι που δεν έχουν βρέξει τα πατουσάκια τους και είναι unfair να γυρνάς από δω και από κει και να μιλάς για τα σχέδια του χειμώνα (τα οποία όμως υπάρχουν).

Πάντως νομίζω ότι έχω τελειώσει φέτος με το καλοκαίρι μου.

Γνωστός καλοκαιράκιας, τα έχω γράψει άπειρες φορές εδώ στο blog, φέτος ήσανε κάπως. Ήμανε και 'γω κάπως. Nontheless και τα βουνά τα πατήσαμε, και την άμμο τη σκουπίσαμε και το παπόρι μας το πήραμε, ήταν ένα τίμιο γεμάτο καλοκαίρι. Ας είναι. 

Κλείνω γιατί δεν οδηγεί πουθενά αυτή η ανάρτηση. Δε θα την ανεβάσω καν στα social, ντρέπομαι, την γράφω για reference όταν περάσουν τα χρόνια να θυμάμαι το καλοκαίρι '24. Φιλιά my future self. Τα δέοντα.

Επίσης χάσε και κάνα κιλό.

Back by Dope Demand

Pet Shop Boys / A New Bohemia

Ralph Weeks & The Means of Production \ Nobody Loves Me (Like You Do)

Broadcast / Long Was The Year