Nick Drake / Things Behind The Sun

10 Οκτώβρη, παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας και πλέον θα αναφερόμαστε σ' αυτή κάθε χρόνο μέσα από το μπλογκ. Οπότε κάθε Οκτώβρη το καθιερώνω, μου αρέσουν εξάλου τα επετειακά.

Πέρσι είχα προσεγγίσει την ημέρα με το πιο τραγούδι με ηρεμεί και καλμάρει (πρέπει να το ακούσετε είναι τραγουδάρα), γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με πολλά θεματάκια άμεσα συνδεδεμένα με τη ψυχική μου υγεία, και είχα ανάγκη τραγούδια που με ηρεμούν. 

Φέτος τα πράγματα φαίνονται καλύτερα, εξελίσσονται καλύτερα - θα δείξει πως θα πάει - αλλά overall αισθάνομαι καλύτερα, και πιο συνειδητοποιημένος για το που πατώ και που βρίσκομαι. Και αν τα δύο αυτά μπορεί ακόμα να μη ταυτίζονται, αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό (για μένα). Τώρα για τους άλλους δεν έχω να πω κάτι.

Δε θα ξεφύγω πάλι, φέτος μου ήρθε ν' ανεβάσω κάτι καλό από καλλιτέχνες με θεματάκια ψυχικής υγείας και boy I hit gold (άπειροι). Υπάρχουν προβλήματα εκεί έξω όπως και παντού, και στις τέχνες ακόμα περισσότερο. Θα μελαγχολήσουμε λίγο, αλλά θ' ακούσουμε ένα πανέμορφο ακουστικό τραγούδι από τον Nick Drake, ένα ψιλοάγνωστο παλικαράκι που είχε κι' αυτό τα θέματα του και μας άφησε νωρίς. Με τη μουσική του όμως λένε επιρρέασε πολλούς. Η σύνδεση με τη μέρα είναι χαλαρή· ο Drake είχε κατάθλιψη και μάλλον έφυγε από υπερβολική δόση αντικαταθλιπτικών, αλλά είχα επιλέξει το τραγούδι αυτό κάποια στιγμή να το αναρτήσω και βρήκα αφορμή σήμερα. Sad but true.

Όπως και να 'χει, να προσέχετε τους εαυτούς σας, και το γράφω για να μείνει. Καλή ακρόαση.

Back by Dope Demand

Pet Shop Boys / A New Bohemia

Ralph Weeks & The Means of Production \ Nobody Loves Me (Like You Do)

Broadcast / Long Was The Year