Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μάιος, 2023

Jimmy Ruffin / Tell Me What You Want

Μια γρήγορη ανάρτηση on the go, μου επιτρέπετε!

Η αλήθεια είναι ότι όλα ξεκινάνε από το καιρό! (plus διάθεση). Αν δεν έκανε αυτον τον ήλιο (plus διάθεση), δε θα ξεκουβαλούσα να αναρτήσω. Φανταστική ηλιόλουστη ημέρα σήμερα, και η αίσθηση του πρώτου εσωτερικού καύσωνα στο αμάξι σε συνδυασμό με το πρώτο τραγουδι στο shuffle, με παρακίνησαν. 

Ένα πανέμορφο soul τραγούδι διανθισμένο με ψήγματα early disco (χωρίς να το ξέρει) και funk. Τίποτα το εξαιρετικό, αλλά εξαιρετικό για τη στιγμή.

Όπως φτιάχνεται ο καθένας. Άλλος με Κωνσταντίνο, άλλος με Jimmy. Σε κάθε περίπτωση ο ήλιος μας φτιάχνει όλους! Αφιερωμένο! 
 

Nina Simone / Ain't Got No, I Got Life (Groovefinder Mix)

Κάποτε ένας καλός συνάδελφος και φίλος πριν από αρκετό διάστημα μου είχε πει μια καλή ατάκα*· την θυμάμαι ακόμα έντονα, και σήμερα τη ξανά-μνημόνευσα. Αυτός ξέρει.

Επίσης κάποτε ένας επίσης καλός φίλος μου είχε πει κι' αυτός ένα καλό τσιτάτο, και αυτός ξέρει.

Μου επιτρέπετε να μην αναφερθώ παραπάνω, προστατεύουμε κόσμο εδώ, δε δίνουμε ποτέ τους φίλους μας, man's honor.

Έτσι λοιπόν σήμερα Δευτέρα που συνήθως μοιρολογώ - και ήταν κακά τα ψέματα μία Δευτέρα για μοιρολόι - εγώ σήμερα έχω και Touch και Feeling. Και είμαι καλά. Οπότε λέως ας είναι, ας αδράξω τη μέρα! Αύριο μπορεί να έχω ψυχολογία αμοιβάδας, σήμερα όμως είμαι πραγματικά καλά, και αυτό βγαίνει προς τα έξω, ε Φυτ; 

Έτσι λοιπόν γρήγορα και με τον ελάχιστο παραπάνω πρόλογο, σας βάζω το πρώτο τραγούδι που έπαιξε στο shuffle του αυτοκινήτου με το που κίνησα να βγω στο δρόμο για την επιστροφή στο χωριό. Τι γαμάτη στιγμή! Κοελίστικη!

Ένα φανταστικό mashαπάκι, remixάκι, τέλος πάντων ένα τόσο χαρούμενο γκρούβι χορευτικό τραγουδάκι για να πάει πάρα πολύ καλά η εβδομάδα** Ανυπέρβλητη Nina Simone σε ένα υπέροχο τραγούδι, που τα λέει όλα.

Δεν έχω τίποτα, έχω τη ζωή μου (σε ελεύθερη μετάφραση). Λίγο με το συκώτι ένα θεματάκι, αλλά θα το ξεπεράσουμε 😋. Α και κάτι εξετάσεις που περιμένω. Κατά τ' άλλα καλά! 

* Όχι, δεν είναι το "τι ξέρουν τ' άλογα από λεμονάδα"
** Τώρα αν μαμηθεί το σύμπαν στο μεσοδιάστημα, θα σας ενημερώσω. Κάτι μου λέει όμως ότι θα πάει καλά 

The Raveonettes / Recharge & Revolt

Λοιπόν μάγκες τα λόγια δε βγαίνουν πλέον, δε μου έρχεται τίποτα, οπότε γράφω ένα κλασσικό ακατάσχετο, έτσι, γιατί. Ζω τον ορισμό του writers block και αυτό είναι οριστικό και μέχρι νεοτέρας. Θα μου πείτε, κι' αν δεν έχεις πάθει block, μας τα έχεις κάνει τρυφερά κόκκινα κερασάκια κάθε λίγο και λιγάκι· τάχα μου δε μπορώ να γράψω, μπου-χου και τα λοιπά.

Τώρα όμως είναι αλλιώς. Έχουμε αλλαγή συνθηκών, γενικές μεταβολές, alternative καταστάσεις, επαυξημένες υποχρεώσεις, διαφορετικά commute, άλλη καθημερινότητα, ανελέητη κούραση - πιο γλυκιά πάντως - είναι anyways πολύ πολύ dif.

Και γι' αυτό, επειδή ο χοροχρόνος μου έχει μεταβληθεί τελείως, η καθημερινότητα μου είναι άλλη, γι' αυτό και δε βγαίνει τίποτα, ακόμα και όταν υπάρχει χρόνος και διάθεση, είμαι βασικά τόσο χαμένος στις σκέψεις μου που δε σώνω και δε στρώνω. Μουσικά δε, ακούω ότι να 'ναι, όπου να 'ναι. Και πάνω στη κάψα μου να "κολλήσω" με κάτι καταφέρνω και τα μπερδεύω τόσο που δε καταλήγω πουθενά (ας πούμε πριν από λίγο άκουγα αυτό που είναι κομματάρα μεν, εκτός πλαισίου δε).

Θα τη βρω όμως την άκρη, μου έχω τυφλή εμπιστοσύνη. 

Ας πούμε σήμερα θα κατέβω κάτω για κάνα δυο-τρία ποτάκια/μπυρίτσες (κανείς παρέα? Νικ?), αύριο θα ανέβω πάνω αν έχει καιρό (Μαντ?), θα δω πιο καθαρά τα πράγματα, κάτι θα γίνει.

Και εκεί τελικά που γράφω την ανάρτηση, τελειώνει το τραγούδι που αρχικά είχα επιλέξει ν' ανεβάσω και μπαίνει αυτό. Και ταιριάζει τέλεια. Και πιο καθαρά δε θα μπορούσα να το πω. Και παρ' ότι οι Δανοί φίλοι μας εδώ μιλούν για έναν απίστευτο έρωτα, μια μεγάλη καψούρα, εγώ μένω σε δυο μικρά στιχάκια, γιατί αυτά έχουν σημασία τώρα:

Ι Recharge & Revolt.
My time has come.

Τραγουδάρα. Έπος.

Back by Dope Demand

Pet Shop Boys / A New Bohemia

Ralph Weeks & The Means of Production \ Nobody Loves Me (Like You Do)

Broadcast / Long Was The Year