Sezen Aksu / Istanbul Hatirasi

#sezenaksuyalnızdeğildir

Εχθές-προχθές άκουσα την είδηση ότι στη Τουρκία ο Ερντογάν είπε για την Sezen Aksu, ότι θα της κόψει τη γλώσσα. 

Συγκεκριμένα, είπε "Θα κόψουμε τις γλώσσες αυτών που είπαν αυτά". Βάι Βάι. Τι είπε η Sezen; Σ' ενα τραγούδι της που έγραψε πριν πέντε χρόνια (τώρα το θυμήθηκε) είπε κάτι για τους πρωτόπλαστους, τύπου "δώσε χαιρετισμους στον Αδάμ και την Εύα, αυτούς που έχουν άγνοια" ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. ΟΚ. Three Little Birds κάθονταν που θα λεγε και ο Bob.

Τελικά με τον μέγα Ταγίπαρο, θα έχουμε και περαιτέρω content creation και τον ευχαριστώ γι' αυτό. Εκεί που λέω, πάει έχω μπλοκάρει, τι γράφω τώρα κτλ, σκάει αυτή η είδηση και πέρνω έναυσμα. Μετά δηλαδή από τη φυλάκιση του Omar (πιάσαν οι αλήτες τον Omar), τώρα έχουμε και τη Sezen. Φυσικά αυτή όμως δε παίζει να την αγγίξει. Άσε τι λέει. Είναι σα να λέει ο Μητσοτάκης για την Αλεξίου (ναι αυτή την αναλογία έψαχνα δυο μέρες τώρα και μου' ρθε σήμερα η φλασιά), ότι θα της κόψει τη γλώσσα.

"Τι λόγια είναι αυτά κα. Αλεξίου, και πως εσείς μπορείτε να ορίσετε ότι η Νεφέλη, φόραγε χρυσο κουρέλι στα μαλλιά της; Ντροπή σας, Ντροπή και αίσχος που ξεστομίζετε τέτοιες ανακρίβειες". Θα έλεγε ο Κυριάκος. Φτωχή και ηλίθια αντιστοιχία αλλά αυτή μου ήρθε. Sue me. 

Sezen Aksu λοιπόν ή η Χάρις Αλεξίου της Τουρκίας (στο πιο λαικοπόπ της βέβαια), τεράστια καλλιτέχνης, τραγουδοποιός, συνθέτης, στιχουργός και ίδια λατρεία από το κοινό στις δύο χώρες.

Ξέρω ελάχιστα γι' αυτήν, αλλά το τραγούδι που αναρτώ το 'χω σε πολύ καλή θέση στη καρδιά μου ("γρι" Τούρκικα εννοείται εκτός φυσικά από το αγαπημένο "ντουγρού"), από την εξαιρετική ταινία του Fatih Akin, Crossing The Bridge, με τις φοβερές μουσικές της Πόλης που είχα αναφερθεί σε προγενέστερη ανάρτηση. Κιθάρα στο τραγούδι ο κ. Alexander Hacke*, που στην Ελλάδα τον αγαπάμε πολύ. 

Και να σας πω και ένα μυστικό; Μ' έκανε like σ' αυτή την ανάρτηση στο instagram ο Fatih Akin! Για να δούμε σ' αυτήν θα κάνει;  

* Πως έμαθα εγώ τον Alexander Hacke; Να 'ναι καλά μια φίλη που με πήγε σε συναυλία και με ξεβλάχεψε, ακόμα παθαίνω κράμπες προσπαθώντας να πω Αϊνστουρζέντεν Νόϊμπάουντεν. Που ν' αρχίσω και να τους ακούω. Κράμπες στ' αυτιά. Είναι γαμάτοι.

Back by Dope Demand

Pet Shop Boys / A New Bohemia

Ralph Weeks & The Means of Production \ Nobody Loves Me (Like You Do)

Broadcast / Long Was The Year